Retorikk er helt klart veien å gå for å få bedre betingelser på mange fronter, og lån er intet unntak. Hos Nettavisen ble det skrevet om hvordan man får bankens beste rente, for mange tenker kanskje ikke at det er muligheter for forhandlinger på lån. Selvfølgelig er det ikke alt som kan forhandles, men på mange punkter er det faktisk mulig å forhandle seg til bedre lånebetingelser. Hvilke punkter det er, skal du få et innblikk i her.

Stålkontroll på lønn

For å kunne forhandle godt rundt lån kommer det godt med å ha god kontroll på lønn. Med et moderne lønnssystem som Aditro har arbeidsgiver full oversikt over hva de ansatte skal ha i lønn. Dette regnes ut automatisk av lønnssystemet ut ifra alle typer satser, som lønnstrinn, skattekort og mye mer. Med kontroll på lønn vet du hvor sterkt du stiller med tanke på hvor stort lån du kan få, og ikke minst hvor bra betingelser du kan forvente.

Få tilbud fra flere banker

Altfor mange aksepterer bare det første og beste ved å kun snakke med én bank om lån. Dette er ofte en stor feil, da det kan være mye penger å spare på å få tilbud fra flere ulike banker. Slik blir det mye lettere å forhandle med en bank dersom du har et bedre tilbud fra en annen. Nettavisen forteller blant annet at dersom banken ser på deg som en interessant kunde, vil de være mer villige til å gi deg et bedre tilbud. Så enten vil de gi deg et bedre tilbud for å beholde deg som kunde, eller så går du til banken som ga deg det beste tilbudet i utgangspunktet. Uansett vil du vinne på det, og spare penger. Det er med andre ord helt mulig å forhandle deg frem til bedre lånebetingelser, så lenge du vet hvordan. Så med disse tipsene håper vi du kan få optimale lånebetingelser neste gang du trenger å ta opp et lån. Lykke til.